Boerderij De Elshof

Melktap Wilp 
Johan en Christel van de Kamp en wonen met hun vier kinderen op boerderij ‘de Elshof’. Geen dag is hier hetzelfde, er gebeurt altijd wel wat; is het niet op het bedrijf, dan wel in ons gezin. 

De melktap
Voor de ligboxenstal, aan het einde van het pad richting boerderij ‘de Elshof’, staat in het Melkhuisje de melktap. Daar tappen wij de eigen verse, rauwe melk. Dagverse, onbewerkte melk, die aan alle kwaliteitseisen voldoet. Rechtstreeks van de koe, die een groot deel van het jaar buiten loopt.

Rauwe melk uit de melktap
Het is al lang geen trend meer. We gaan met z’n allen bewuster eten. Puur en eerlijk voedsel, waar alle voedingsstoffen van nature nog in zitten, omdat het onbewerkt is. Het liefst afkomstig bij jou uit de buurt. Verse, rauwe melk past daarbij en biedt veel voordelen:
  • Puur en onbewerkt.
  • Meer smaak
  • Goed voor je gezondheid
  • Goedkoper, dus fijn voor je portemonnee

Rauwmelkse kaas 
Kaas gemaakt van rauwe melk van boerderij De Elshof.

Gezond & heerlijk!
Melk uit de melktap is verser dan melk uit de winkel. En dat proef je. Veel van de aroma’s in melk zijn hittegevoelig. Ze gaan verloren door verhitting, wat gebeurt bij gepasteuriseerde melk. Verse melk smaakt zoals melk hoort te smaken. Je proeft het verschil. Van deze verse rauwe melk wordt (h)eerlijke kaas gemaakt.