Gravendael

Wijngoed Gravendael ligt in buurtschap Klein-Amsterdam. Het grenst aan de pas gerenoveerde Empe Tondense heide. Deze heide is een natuurgebied in de buurt van de dorpjes Empe en Tonden in de IJsselvallei, ten westen van Zutphen. Er loopt een mooie wandelroute doorheen, zodat je optimaal kan genieten van dit waterrijke heide- en blauwgraslandgebied waar in voorjaar en zomer bijzondere bloemen bloeien en zeldzame diersoorten leven.

Alette van Dalen – van den Brul (doktersassistente) en Gerard van Dalen (installateur) zijn de wijnboerin en -boer van het wijngoed. Vanaf april 2014 wonen zij in hun nieuw gebouwde woning en in mei 2014 worden de eerste 3000 wijnranken aangeplant! Het gaat om vier verschillende soorten: Johanniter, Riesel, Regent en Cabernet noir. Op de grond die over was zijn in mei 2015 nog eens ruim 2000 ranken gepoot. De keus is hiervoor gevallen op Souvignier gris. De wijngaard is nu 1,2 hectare groot waarop 5200 druivenstokken bestaande uit 5 rassen staan.

Naast de wijngaard organiseren Alette en Gerard ook wijnproeverijen met verschillende arrangementen. Ook is er op het wijngoed een vakantiewoning waar je kunt verblijven. 

De wijnen zijn te bestellen in de webshop van Local Farmers.