Vleesch van Plante

Ambachtelijk - diervriendelijk - (h)eerlijk

Vleesch van Plante is puur en authentiek. Zoals vroeger. Weten wat je eet, zonder toevoegingen, lokaal. Vlees van echte vleesveerassen die een goed leven hebben genoten. MRIJ, Brandrood, Fleckveih, Groninger Blaarkop en Belgisch Blauw. Ouderwetse Oud Hollandse rassen. Het vlees is van vrouwelijke dieren. Goede gezondheid, gegarandeerd. Vrij van antibiotica. Kalf bij de koe, totdat beiden daar geen behoefte meer aan hebben. 

Buiten… Veel sappig vers kruidenrijk gras, frisse lucht en licht. Altijd schoon vers drinkwater en overal schaduw. Veel ruimte, extensief. 
Binnen… Een ruime stal vol stro, aan te passen ventilatie. In de winter voer met afwisseling zoals witlofwortel, hooi, aardappel, brok, mais en peen. Aandacht en verzorging. Verdoofde slachting, na een kort ontspannen ritje, bij zelf slachtende slager Ter Weele in Oene.

Diervriendelijk, van begin tot eind. Vleesch van Plante besterft minstens 1 week om vervolgens te rijpen, minstens nog een week. Dit geeft een diepere smaak en komt de malsheid ten goede. Minder vocht, niet meer. Geen kleurstoffen of e-nummers. Lang houdbaar, alleen diepgevroren verkrijgbaar. Puur luxe, voor elke dag of een bijzonder moment.

Vleesch van Plante werkt samen met KemperKip, om zo 3* Beter Leven biologische Landhoen kip aan te kunnen bieden. Deze kip krijgt binnen en buiten alle ruimte, geniet van biologisch voer, leeft langer en smaakt lekker vlezig. Het familiebedrijf Kemperkip heeft een eigen slachtfaciliteit en ook het transport van de kippen is in eigen beheer. Proeven is geloven.

Wil je lokaal en Veluws Vleesch van Plante buiten de deur proeven bezoek dan De Kribbe (Wilp). De BBQ pakketten bij De Kribbe bestaan uitsluitend uit Vleesch van Plante en er is altijd een vleesgerecht met ons vleesch op de lunchkaart te vinden. Bewust omgaan met vlees is weten wat je eet, met respect. Eet minder vlees, eet beter vlees. Eet Vleesch van Plante. Uit of thuis. 

Vleesch van Plante is trots om bekroond te zijn met het keurmerk Echt Veluwe / Erkend Veluws Streekproduct, bedrijfscode VE039. Dit keurmerk staat voor duurzame productie en maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij dierwelzijn en natuur voorop staan. Het gehele proces van geboorte tot eindproduct vindt plaats op de Veluwe. Echt lokaal dus.Mandy en Richard Plante